Permanent MakeUp

Meest gestelde vragen over permanente make up

1. Wat is permanente make-up?
Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in de huid. De meest uitgevoerde behandelingen zijn wenkbrauwen&eyeliner

2. Is het pijnlijk?
De behandeling wordt over het algemeen niet als erg pijnlijk ervaren, als is het uiteraard niet geheel gevoelloos. Mocht u het prettig vinden om toch met een vorm van verdoving te worden behandeld, kunt u zelf Emla-crème meenemen.

3. Voor wie is permanente make-up geschikt?
Permanente make up is geschikt voor iedereen, ook bij een gevoelige en/of allergische huid. Het veroorzaakt geen ontstekingen of hinderlijke zwellingen. De behandeling is ook uitermate geschikt wanneer u zelf wienig tijd heeft om make-up aan te brengen.  Het is een ideale oplossing wanneer uw wenkbrauwen niet goed (meer) zijn van vorm, uw eyeliner tegen het einde van de dag vervaagd is, maar ook bij een make-up allergie, of verminderd zicht.

4. Welke behandelingen worden het meest gedaan?
De meest gevraagde behandelingen hebben betrekking op de wenkbrauwen. De functie van de wenkbrauwen is niet alleen om de ogen te beschermen, maar ook om onze gezichtsuitdrukking kracht bij te zetten. Wanneer er niet tot nauwelijks wenkbrauwen zijn, is de uitdrukking weg. Bijvoorbeeld verbaasd, boos of bedenkelijk kijken en fronsen. 

5. Hoe lang blijft permanente make-up zitten?
Permanente make-up is semi-permanent, wanneer u deze niet onderhoudt en tijdig laat opfrissen zal het pigment uiteindelijk (vrijwel) verdwijnen. Echter gaan hier een aantal jaren overheen. De houdbaarheid is daarnaast afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gebruikte techniek, de nazorg en het onderhoud. Wanneer u bijvoorbeeld de behandelde plaats veel blootstelt aan zonlicht, zal het pigment eerder oplichten. Om het mooiste resultaat te garanderen, adviseren wij u de wenkbrauwen 1x per jaar te laten opfrissen, voor de eyeliner geldt 1x per 2 jaar.

6. Hoe wordt permanente make-up aangebracht?
Permanente make-up wordt ingebracht met hele dunne naaldjes. Deze naalden zijn er in verschillende soorten en maten, waardoor verschillende technieken en effecten mogelijk zijn. Zo is er dus altijd een behandeling die bij u past. Het pigment wordt als het ware de huid ingesluisd. Omdat het pigment oppervlakkiger wordt ingebracht, dan bijvoorbeeld bij een reguliere tattoo is een tweede behandeling altijd noodzakelijk. Bij de tweede behandeling wordt ervoor gezorgd dat het pigment optimaal wordt aangebracht en een perfect resultaat geeft.

7. Hoe verloopt de behandeling?
De eerste behandeling duurt tussen de 2 en 3 uur (afhankelijk van de te behandelen plek). Er volgt een intake waarin u al uw vragen kunt stellen en informatie ontvangt over de risico’s en nazorg. Daarnaast zal de specialiste eventuele bijzonderheden met u doornemen. Alvorens de behandeling worden de wenkbrauwen of lippen getekend, zodat de gewenste vorm ontstaat en de kleur van het pigment bepaald. Daarna wordt de permanente make-up aangebracht.

8. Wat moet ik doen na de behandeling
U krijgt een crème mee naar huis die u de eerste vijf dagen op de permanente make-up aan moet brengen met een wattenstaafje om het vet te houden, hierdoor kunnen de korstjes niet gaan scheuren en ontstaat er geen pigment afstoot. Daarnaast moet de huid goed droog worden gehouden.. De afstoot begint na ongeveer 4-5 dagen, laat de korstjes zo lang mogelijk zitten en haal deze er niet zelf af. Wanneer u de korstjes er zelf afhaalt, kan er pigment meekomen, waardoor het resultaat minder mooi is en er een infectie kan ontstaan. Vermijd de zon de eerste week, door de warmte heeft de huid meer moeite om te genezen en de kleur kan beïnvloed worden.

9. Wat is het verschil tussen permanente make-up en tatoeages?
Bij tatoeages wordt de naald in de diepere huidlagen ingebracht en hierdoor vervaagt het niet. Maar bij permanente make-up voorkomt de naald dat het pigment te diep in de huid gaat en hierdoor vervaagt het ook in de loop van de jaren.

10. Waarmee moet ik rekening houden voordat ik naar een behandeling kom?
Het is raadzaam de dag van te voren geen alcohol te drinken of aspirine te slikken. Het bloed wordt hierdoor verdund. Bij het behandelen kan de huid daardoor eerder gaan bloeden. De opname van pigment wordt dan moeilijker.

11. Is de behandeling na een keer klaar?
Als u ervoor kiest om permanente make-up aan te laten brengen, dan moet u er rekening mee houden dat u gemiddeld 2-3 keer voor een behandeling moet komen. Dit is voor het beste resultaat. Na de behandeling is de pigmentatie altijd te donker, maar de kleur zal na 3-4 dagen vervagen. De eerste behandeling neemt het meeste tijd in beslag. Hier krijgt u een intake gesprek, waarbij de vorm wordt bepaald en de kleur wordt gekozen.

12. Waarom moet ik terug komen voor een nabehandeling?
Ongeveer vier dagen na de behandeling, ziet u dat de pigmentkleur een stuk lichter is geworden. De opperhuid vernieuwd zich, en schilfert na 3 a 4 dagen gedeeltelijk af. Hierbij verliest u het pigment dat in deze laag was opgenomen. De tweede behandeling dient om de kleur weer bij te werken tot de kleur die u wenst. Ook kan er nog eventueel correctie/ aanvulling op de vorm worden aangebracht.De derde behandeling die (eventueel) volgt, is een controle op deze tweede behandeling.

13. Wanneer moet ik terug komen voor een touch-up?
Zodra u ziet dat de PMU dusdanig vervaagt dat u weer elke dag bij gaat tekenen. Dit is bij wenkbrauwen na 1 jaar en bij een eyeliner na ongeveer 2 jaar. U betaalt dan gewoon een nabehandeling. Hoe de huid op de behandeling reageert, verschilt van persoon tot persoon en van de behandeling die u ondergaan hebt. Maar over het algemeen kunt u gewoon werken.

14. Hoe wordt de kleur gekozen?
Bij het kiezen van de juiste kleur pigment wordt gekeken naar de ondertoon van uw huid. Om tot een mooie pigmentatie te komen, en dat geld zeker voor de wenkbrauwen, moet de juiste ondertoon vastgesteld worden.

15. Ik krijg binnenkort chemotherapie. Ik ben bang dat ik mijn haar verlies en dus ook mijn wenkbrauwen. Is PMU iets voor mij?
Jazeker. U kunt uw bestaande wenkbrauwen ondersteunen met een body of schaduwtechniek. Dit doet u voor dat u in therapie gaat. En als u wenkbrauwen inderdaad gaan uitvallen dan heeft u op de juiste plaats een tijdelijke wenkbrauw.

16. Moet ik mijn wenkbrauwen scheren voor de behandeling?
Deze vraag wordt nogal eens gesteld. Het antwoord is nee! Laat u a.u.b zo veel mogelijk staan. Hoe meer haartjes hoe natuurlijker het resultaat

17. Ik heb alopecia Areata is PMU iets voor mij?
Jazeker! Juist voor mensen die geen haartjes hebben is dit een uitkomst. U kunt zo wel de wenkbrauwen als de eyeliner laten doen.

18. Ik heb wel eens een koortslip is dat erg?
Het Herpes Simpelexvirus blijft altijd in het lichaam als u eenmaal geïnfecteerd bent.Zodra uw weerstand vermindert, wordt het virus actief en zorgt voor een koortslip. Heeft u af en toe een koortslip dan kunt u in overleg een lipbehandeling ondergaan wij raden dan wel aan om van te voren bij de dokter tabletjes te gaan halen voor het ontstaan van een koortslip en een week van te voren te gaan gebruiken. Het is dan wel op eigen risico dat er eventueel kans bestaat op pigment afstoot.

19. Hoe wordt er verdoofd?
Er kan worden verdoofd met de Emla creme die u op dokters recept kunt halen en mee kan nemen naar de salon. Vraag naar de mogelijkheden.